והפעם בפינת המתכונים שלנו – מתכון מטורף לעוגת שמרים שוקולד של Mzk Fitness – השיטה של מאור וקארין זרדז האלופים
כמויות לשתי עוגות בתבנית אינגליש קייק
רכיבים לבצק:
100 גרם חמאה רכה בטמפרטורת החדר
100 מ"ל שמן קנולה
300 מ"ל חלב
550 גרם קמח לבן
150 גרם קמח חיטה מלאה / כוסמין מלא
20 גרם שמרים יבשים
100 גרם סוכר
3 ביצים בגודל L
למילוי:
2 חבילות ממרח פרוטלה מאיזה טעם שאתם אוהבים
להכנת הבצק:
1. במיקסר עם וו לישה מעבדים קמח, שמרים, סוכר, ביצים, חמאה וחלב במהירות בינונית למשך 5 דקות.
2. משמנים את פני הבצק, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה להכפלת הנפח.
3. מעבירים למשטח מקומח את הבצק, מחלקים לשניים ומרדדים כל חלק לעובי של חצי ס"מ.
4. פותחים את שני הממרחים, מסירים את מכסה הפלסטיק והמתכת ומחממים במיקרו כ 10-20 שניות לקבלת מרקם נוזלי יותר.
5. מורחים חבילה שלמה של ממרח פרוטלה על שני הבצקים המרודדים.
6. מגלגלים את כל אחד מהבצקים לרולדה.
7. פורסים כל רולדה לפרוסות עבות ( "שושנים" בעובי של 7 ס"מ )
8. מסדרים את השושנים בתבנית אינגליש קייק כשהצד החתוך כלפי מעלה.
9. מכסים בניילון נצמד באופן רופף ומתפיחים להכפלת הנפח כ 60 דקות.
מכניסים לאפייה:
10. מחממים תנור ל-160 מעלות.
11. אופים 30 דקות.
טיפ:
לקבלת עוגה לחה במיוחד כשהעוגה יוצאת מהתנור מניחים מעליה נייר אפייה ומעל מגבת באופן רופף ואחרי חצי שעה מסירים ואוכלים.
בתאבון!!! 😋😋